U originalnom zapisniku odluke Disciplinskog suda FS JUGOSLAVIJE  u detalje je naveden način na koji su utakmice NAMJEŠTENE, za koliko novaca i kakva je bila uloga klupskih radnika i igrača u namještaljkama. NKŽeljezničar i NKHajduk izbačeni su iz lige, rukovodstva klubova trajno suspendirana sa svih dužnosti u fudbalu. Mrtvi IVICA OSIM i Drago Mišo Smajlović osuđjeni KRIMINALCI koji su učestvovali u namještenim utakmicama, kažnjeni su jednogodišnjom zabranom igranja fudbala.
Željo gostuje Hajduku peti , Hajduku treba pobjeda za opstanak 1-0 .Željini igrači u jaranskim odnosima sa hajdukovin .Samoinicijativno Hajduku neče pružit otpor .Hajduk dobija 4-0 i ostaje u ligi ispada Sutjeska i Trešnjavka.Za par dana golman Želje Planinić se pożalio novinaru Alij zbog sujete i primljenan 4 komada da su igrači .pustili .Hajduk ostaje simbolično kažnjen ni Željo nije ispo .Kažnjenii godinu dana Osim i Smajilović simbolićno taman kolko da osluže vojsku.
Pišeš a pojma nemaš o prenapuhanoj aferi sa kojom klub pojma nema.Jaranski odnosii igraca još iz repke Osim-Novoesel itd .Nikakve tu prodaje niti uzimanja live nije bilo
Prikaži sve komentare (80)