Prvo, mjesto a ni klub se ne zovu "MeđEđa" nego Međiđa, a klub se zove OFK Međiđa, koji predstavlja Gornju i Donju Međiđu. Svaka Međiđa ima cca. 1400 stanovnika (ukupno cca. 3000), tako da uvredama ne bi trebalo biti mjesta. No, većinom vrijeđaju oni koji su odrasli u mjestu gdje nema ulične rasvjete, asfalta niti kanalizacije, pa kompleks niže vrijednosti, kojeg osjećaju, pokušavaju projicirati u nekog drugog.
Drugo, nekad sam igrao u nižim ligama TK, gdje potplaćeni sudija svira penal čak i kada te lopta pogodi u stomak, pa kada pokažeš kockice od lopte na stomaku, kaže ti 'ok ali penal', ili ti sviraju po tri ofsajda a primio si loptu na svojoj polovini tokom kontranapada. To su lige u kojoj domaćini pobjeđuju u 90% slučajeva, a ekipa koja je najbolja po fer igri, pokušava se oštetiti kod kuće, jer eto oni su fini i neće se buniti.
a Međiđa je eto kao Pariz izvini nismo na tom levelu kulturnih vrijednosti pa se ne razumijemo. Lave moj te vase seoske lige a i taj fudbal nema veze sa realnoscu. nepisano je pravilo da se u utakmicama tipa Međiđa/Kerep ide pod ratnom opremom 😂😂😂😂 i od kad znam za taj nizerangirani fudbal tu su uvijek neka sranja
Prikaži sve komentare (62)