Kad god pogledate organizacije npr pomozi.ba Potreban je novac za liječenje u inozemstvu nekom. Žao mi je svakog čovjeka koji oboli od neke bolesti teške kao npr rak. Jeli moguće da u ovoj državi nema ni jedan doktor koji može liječiti rak pa moraju vani otići oboljeli od raka.
Postoje. Prije skoro 4 godine operisan mi karcinom jajnika sa cistom od 10 kg u Bolnici dr. Nakas. Predivan strucan tim na celu sa seficom dr. Aidom Djurdjevic me operisao tako dobro da nije bilo potrebno ni zracenje, ni kemoterapija. Nisam imala vezu, niko mi nista nije trazio, nikom nista dala. Svi ljekari i ostalo osoblje su bili ljubazni i profesionalni. Da nosim kafu i secer, bezvezno. Za skuplje nesto nemam. Stoga na ovaj nacin izrazavam zahvalnost i postovanje.
Zavisi od vrste, stadija, drugih faktora. I sama u porodici imam slucajeve karcinoma, neki uspjesno lijeceni u BiH na Klinickim centrima, bez "guranja" ili potplacivanja. Jos uvijek ima divnih doktora i prateceg osoblja. Nazalost imamo i smrtni slucaj, ali zbog zapustenosti same osobe koja godinama nije htjela pregled. Vec je bilo kasno ali doktori su ucinili sve sto je bilo moguce.
Prikaži sve komentare (31)