Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Redovni preventivni pregled hahahahahah. Nasli mi timor i narucili me za magnet za 10 mjeseci koga vi lazete.Nego nek se nesta fol rafi
čeka se i u Njemackoj par mjeseci na pregled, a ne kod nas.
SIGURNA i EFEKTIVNA nije bila LAZ! To su bile dvije LAZI! A sada imamo TURBO KANCERE i jedino sto moze pomoci jeste da doktori snime jedan video plesuci po bolnicama i ambulantama. Jedan TURBO video! Hvala PODANICIMA i IZDAJNICIMA!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zdravstveni sistem je u raspadu, baš kao i svaki drugi u ovoj državi!
Sistem prije svega kriv, stres spada u top 3 najveca uzroka raka
BUDI ODGOVORAN, zastiti BAKU i DEKU, budi savjestan gradjanin! Jer kao savjestan gradjanin, ne samo da se naguzim, nego se i namazem dole VAZELINOM, ipak sam iznad prosjeka kolektivne NESVJESTI!
Visok nivo stresa u BiH, los kvalitet vazduha, nezdrav zivot, neaktivnost.. na neke stvari se moze uticati, dok na druge bas i ne moze a povecavaju sansu od kancera tokom zivota
Male plate,losi uslovi rada,sekiracija,kako platiti racune, ratu kredita, djeca bez posla, porodicni odnosu sve gori, niko ni s kim ne prica, svak gleda svoju muku, onda vidite ove nase lopove kako kradu,otimaju, stranacki podobne zaposljavaju i bogate se i niko ne odgovara i onda covjek jednostavno u jednom trenutku pukne od svega toga i nastanu bolesti koje nazalost uzimaju sve vise maha i medu mladzim osobama.
Sernjate po tim sjefnicama parlamenta,a sto se vise ne zabrani pusenje po kaficima? Omladina koja ne pusi i konobari se moraju zastiti zabranom.
Ahmadinajad Ti koji su te narućili za 10 mjeseci su ti trebali dati pismeno i onda odeš u privatnu ordinaciju platiš uzmeš račun i sve lijepo ti se vrati OVO JE 100% TAĆNO
Koliko god i da je sam zdravstveni sistem los, ima dosta toga i na pojedincima. Samo pogledajte stil zivota, od pusenja, pijenja, ishrane, poslepodnevnog kauca i sati sjedenja. Zagadjenje, upitnost kvaliteta hrane, stres...svako je odgovoran za sebe, ranije ce potrositi 10-20km dnevno na cigare nego odratiti kontrolu krvi, UZ i slicno za svoju preventivu vec ako imas predispozicije ili ti je stil zivota upitan.
Udjite u bilo koji zatvoreni prostor ovih dana i pogledajte koliko se pusi. Nisam procitao clanak do kraja ali koliko god je povecanje, malo je. Pusi najmanje 70% stanovnistva, onda zagadjen zrak, losa ishrana... itd
Nesto ovdje dismr i to zesce od 2021 pa i prije se pusilo i pilo sad se nesto povecala smrtnost od tih nedaj boze bolescina
Pa to silno pusenje i pijenje i jedenje cega sve ne dolazi na naplatu.
Get vaccinated
Dovoljno je udisati onaj sivi smog u Sarajevu da ti poremeti sve zdravo sta uradis ostatak godine. Divan grad...ljudi...ali taj period kada sve pocne smrditi na katran...kada smo na vrhu svjetskih lista zagadjenosti....katastrofa
Zagadjenje i nezdrav zivot, znaci pusenje, alkohol, pitushine preradjeno meso, manjak fizicke vjezbe. A kako i da vjezbas kad je index zagadjenja od veoma zagadjen do hazardan.
ma samo meso koje ulazi, to niko ne provjerava. jer toliko je jak lobi, molim Vas cijena zive vage 16 KM po KG a u mesnici kad se sve uradi 16 KM. Svi zanamo da se uvozi zamrznuto iz Brazila i EU. Pa turska obustavila uvoz iz BiH kad je otkrila da ulazi zamrznuto. niko to nece ali u Bosni prolazi. To je samo jedan segment, problem je inspekcija na granicama.
niko nece da prestane pusiti i piti pod br 1 pod br 2 nezdrav zivot
Kad god pogledate organizacije npr pomozi.ba Potreban je novac za liječenje u inozemstvu nekom. Žao mi je svakog čovjeka koji oboli od neke bolesti teške kao npr rak. Jeli moguće da u ovoj državi nema ni jedan doktor koji može liječiti rak pa moraju vani otići oboljeli od raka.
Postoje. Prije skoro 4 godine operisan mi karcinom jajnika sa cistom od 10 kg u Bolnici dr. Nakas. Predivan strucan tim na celu sa seficom dr. Aidom Djurdjevic me operisao tako dobro da nije bilo potrebno ni zracenje, ni kemoterapija. Nisam imala vezu, niko mi nista nije trazio, nikom nista dala. Svi ljekari i ostalo osoblje su bili ljubazni i profesionalni. Da nosim kafu i secer, bezvezno. Za skuplje nesto nemam. Stoga na ovaj nacin izrazavam zahvalnost i postovanje.
Zavisi od vrste, stadija, drugih faktora. I sama u porodici imam slucajeve karcinoma, neki uspjesno lijeceni u BiH na Klinickim centrima, bez "guranja" ili potplacivanja. Jos uvijek ima divnih doktora i prateceg osoblja. Nazalost imamo i smrtni slucaj, ali zbog zapustenosti same osobe koja godinama nije htjela pregled. Vec je bilo kasno ali doktori su ucinili sve sto je bilo moguce.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)