ne postoji povjesna poveznica između muslimana (s velikim m) i bošnjana. nacije su se u hrvatskoj, bih i srbiji formirale vjerskom osnovom. katolici su postali hrvati, pravoslavci (sad bili oni vlasi ili juznoslaveni) su postali srbi, a muslimani slaveni su evo nedavno zavrsili formiranje svoje nacije i postali su bosnjaci. kulin ban, stipan (da, pravo ime mu je stipan) i tvrtko kotromanic su bili tren bošnjani, tren katolici, ali bošnjaci nisu bili. ako je vrh bosanske drzave pruhvatija tu nekakvu hereticku viru ne znaci da ju je prihvatija i narod jer je proces pokrstavanja dugortajan, a bogumilstvo se nije u bosni toliko dugo zadrzalo. o broju samnjenju broja katolika i povecanju broja muslimana u bih kroz godine osmanske vlasti nije tesko naci podatak. da nije bilo te sto prisilne, sto dobrovoljne islamizacije vecina stanovnika bi bili katolici. kako bi se dns oni izjasnjavali nije tesko zakljucit.
vadis podatke iz dzepa i necu se ni truditi srusiti tezu da u bosni od sesto i neke godine zive pravoslavci. u bosni do osmanskog doba su vecina bili katolici. od cetine do boke kotorske su također živili i još uvik žive katolici. sad, srpska iredentisticka povijest te katolike svrstava u isti etnos sa rašanima i ostalim srbima, a nasa povijest ih svrstava u hrvatski etnos. ja virujen hrvatskoj verziji, a ti virujes verziji kezubih, bradatih pedofila i pedera (aludiran na popove) i mirna bosna. ponavljan. u 19. stoljecu prilikom buđenja nacija ti isti katolici ustaše (LOL) iz neznanja i prozvase se hrvatima. točka.
to što se tvrtko okrunija za srpskoga kralja je sramota srpskoga naroda, a ne dika i jos uz to nista ne dokazuje jer se i car dušan okrunija za cara grka što ne znaci da je covik bija grk
Prikaži sve komentare (189)