Sve u redu ali mi nikako nije jasno ovaj fenomen po Bosni da se prave cesme u necije ime. Valjda bi drzava, opstina ili ko vec trebala da sagradi cesme pored puta i svugdje gdje treba. Razumijem tu pojavu prije 100 godina, ali nismo valjda postali toliko neorganizovano drustvo. Da li se uopste i trazi dozvola za gradnju toga?
Legendo, svugdje u svijetu imaš iste, ne samo u BiH, za putnika i prolaznika, dobra stvar a i ima svrhu. Čak je i lijepše kad je posvećena nekome, kao u ovom slučaju, zbog drogiranog, pijanog, bahatog i bijesnog kretena izgubljena dva nevina divna života, da ih se prolaznik sjeti, pomoli ako želi na svoj način, razmisli o svemu i krene dalje.
gooUser1696627275 Neznam legendo ali meni je to beze:) Imas zakone za vozacku i svaku drugu bahatost, da sad ne govorimo o odgoju itd.. Ako cemo na to upozoravati na ovaj nacin to govori o nasoj nemoci i u kakvom drustvu zivimo i da smo onda smo zbilja nisko pali. Uoostalom kad bi isli svi tom logikom imali cesmu svakih 10 metara.
Prikaži sve komentare (12)