Treba ih ubijati na licu mjesta i policiji davati nagrade....radis boris se godinama da kupis i pasce sa Pala dodje i ukrade ti! Ali naravno , koliko policajaca je radilo sa automafijasima...prije vozni park pred stanicom 20k i vise auta, vikemdice a plata bila 1200KM, kako jarane? Eto valjda sad i FUP I SIPA I OSA prati bolje rad i policije
Nije to zbog ubistva policajaca, tako je i u drugim glavnim gradovima u regiji, ali Iiostalim gradovima. Kradja kola i rasturanje u dijelove vise nije tako isplativ “biznis” kad su jeftini novi dijelovi iz Turske sada u rangu sa onim sa polovnih auta. Crijevo intercoolera za Opel Insigniu je nekad bilo 100 evra, sad je novo iz Turske 30 evra. Kome se isplati krasti auto i prodavati polovan intercooler za 15 evra.
Ma krađe automobila su u današnjem krimi svijetu nivo klošarenja i narkomanije. Sad je IN udarati se po nosu, pa se automafija transformirala u dobavljače banana i ostalog južnog voća iz latinske Amerike. To je biznis preko kojeg kupiš puno nekretnina i dalje ulažeš u legalne biznise, a ovo s krađom, rastavom auta i preprodajom je prekomplicirano i skupo.
Prikaži sve komentare (57)