Sve je to do nadzora i inspekcije. Oni se podmicuju da takve stvari prolaze. Fabrike namjestaja nemaju hidrante, gradi se u svakakvim uslovima zemljista, ne provjerava se kvalitet gradnje itd itd..kasno je sad trazit krivca, ljudi su zivote izgubili...kod nas je ista takva situacija ali sreca nemamo velike sanse za prirodne katastrofe pa bi se tad manifestovao sav javašluk gradnje i nadzora i inspekcije...
Pričao mi jedan čovek koji je sedamdesetih godina zidao zgrade po Beogradu. Njegov direktor je bio jako moćan čovek, pa se i on tresao od straha kada dođe komisija za odobravanje izdavanja upotrebnih dozvola. Sa njima nije bilo nikakvog razgovora. Stres se mogao na kriške seći. Samo ti kažu "da" ili "ne". Ako je "ne" - ostaje ti zgrada, pa se ti iebi, nosi je kući, ali tu se niko useliti neće svakako.
Više puta sam se selio i uvek sam birao zgradu zidanu sedamdesetih i osamdesetih godina. Jeste, po pravilu sve moraš da renoviraš u samom stanu, ali kad to završiš - gotov si. A novogradnja? Sve se šljašti i blješti i ništa ne treba ni da ispravljaš, ni da popravljaš. Ne postoje ispravke i prepravke toga što danas zidaju.
Prikaži sve komentare (33)