Do rata će doći u to nema sumnje ali kada i pod kojim okolnostima to niko ne zna. Na granicama Rusije 300.000 najelitnijih NATO trupa, sva moguća i nemoguća vojna tehnika. Niko to neće dugo hraniti i održavati to je tu da bude upotrebljeno. Cilj NATO-a u Ukrajini se je Krim i samo Krim, ništa ih drugo ne zanima i to je dovoljan razlog za upotrebu nuklearnog oružja. Svi su govorili da rata neće biti a rat je jasno vidljiv još od konferencije u Minhenu 2008 godine.
Svi moji komentari zadnjih godina samo su o tome i treba biti pripravan ako BIH uopće za nešto može biti spremna. Nas snijeg u decembru iznenadi a neće nuklearni rat koji odgovorno tvrdim već godinama, na osnovu rasporeda snaga i ambicija SAD i NATO - sigurno dolazi .
Evo da postavimo jednostavno pitanje. Zašto Rusija ne upotrijebi puni vojni kapacitet i izbriše Ukrajinu s lica zemlje. Oni su to namjeravali ali imaju šah na granici kako poslati 800.000 vojnika na Ukrajinu a imate ogromne neprijateljske snage na granici. Ako Ukrajina zaista pokuša ofanzivu na Krim (sa snagama NATO.a) to je takav izazov Rusiji da neće prezati od upotrebe bilo kojeg oružja.
Prikaži sve komentare (63)