Dodik je svjestan ako EU i VP donesu pravedniji izborni zakon, prema kojem se onemogućava majorizacija nad Hrvatima, istog trenutka gubi potporu Čovića za otcjepljenjem, čak štoviše otcjepljenje RS postaje nemoguća misija, jer će bosanski Hrvati svom snagom podržati cjelovitost BiH. To je Dodik shvatio i sad se šlihta muslimanima.
Razumijem da bošnjačkim političkim strukturama teško pada što njihov maksimalistički interes za apsolutnom prevlašću u FBiH ne uspijeva, međutim postavlja se pitanje, je li cilj cjelovita BiH ili muslimanska FBiH? Ako je prvo, onda ne bi trebalo biti problema s kim graditi dogovor, ako je cilj ovo drugo, bojim se da to ne bu dobro završilo ni za koga.
Ta priča je obična propaganda, HDZ je imao 27 godina poslije rata pa nikakav napredak za ovu zemlju nije položio, opstruisali su i uvođenje KM i reg pločica kasnih 90ih a ne nešto drugo. HDZ ide politikom "ozemljavanja", opoziciju je uništio i ko se od Hrvata ne slaže mora vani ili u Sarajevo, a UZP projekt je nervozan jer se polako prelijeva prema kamenjaru dok kamenjarci odoše vani pa sad hoće poluge kojim će sanotirat taman ostalo 100 HDZovaca
Prikaži sve komentare (150)