Njegove sve nade su u kolapsu BiH. A to je nemoguce. Bih ce nastaviti da zivi jer ima pravnu osnovu koju niko bez rata ne moze promjeniti, a ima dovoljno onih koji vole BiH i koji su spremni u njoj zivjeti bez obzira na krizu. Pravni sistem je spor, ali ipak postoji i samo se treba drzati prava. Jaci su oni koji BiH grade nego oni sto je ruse, a zakon je na strani onih koji su za BiH. Vremena ce biti teska, ali sigurno pono teza u RSu.
"Pravaistina", Vaša zabluda je da je insistiranje na izvornom dejtonu rušenje BiH. Rušenje BiH je unitarizacija . Srbi i Hrvati to neće, 70% teritorije BiH to neće ili 50% stanovništva to neće. Bošnjaci neće dogovor i neće dejton i ustav kako je napisan, oni hoće ono što je nametnuto i izmijenjeno, a u stvari je i antiustavno.
gooUser1609238319 Prenesene ovlasti na drzavni nivo su od koristi svima i ne uticu na prava nikoga, individualno ili kao naroda. Insistiranje na razdvajanju sigurno nije dobronamjerno i zasnovano je na ideji secesije. Dodik je bezbroj puta trazio disoluciju BiH i u okviru tih nastojanja sada trazi vracane nadleznosti na RS. Ne zato sto su necija prava ugrozena, nego da bi se lakse doslo do secesije i disolucije BiH. Nema tu nikakve zablude i nema veze sa unitarizacijom.
Prikaži sve komentare (188)