Poslodavac Vam ovo ne moze traziti jer ne stoji u ugovori koji ste potpisali. Ukoliko vam i da otkaz jer niste vakcinisani i ne zelite se testirati, mozete ga tuziti. Ovakvi predmeti na sudu idu automatski po hitnom postupku i sud vas odmah vraca na posao dok traje postupak, Na sudu cete dobiti sigurno i cak naplatiti sve troskove. Poslodavac vas mora vratiti na posao. Pitajte ovo bilo kojeg advokata, potvrdit ce vam i procitati clanove u zakonu na koje se mozete pozvati.
Samo zajedno i znanjem mozemo pobijediti ovaj fasizam. Nemojte da Vas neko ubijedi da se morate vakcinisati, to su i dalje samo preporuke. Nemojte da Vas ubijede da ne mozete traziti pravdu na sudu i da ce se to razvlaciti te da samo gubite vrijeme. Nemojte da vas ubijede da je ovo normalno i da nije krsenje prava zagarantovanih ustavom.
Ne dajte da vam pocnu pricati kako je u drugim zemljama i drzavama i da od tuzbi nema nista. Vi ste u BiH u BiH vam se krse prava, za njemacku , ameriku i mozambik vas ne trebaju interesovati zakoni, vi tamo ne zivite. Poslije ovoga ce vam zabraniti da udjete u trgovinu i osnovne zivotne potrepstine da kupit ako nemate test. Edukujte se o pravima i ne oklijevajte traziti svoja prava na sudu. Ako ostanemo letargicni i poslusni.. ne pise nam se dobro.
Prikaži sve komentare (102)