Ja ne kupujem ništa domaće , niti proizvode od bilo koje susjedne države . Kakva je logika da ulje Floriol koje se uvozi iz Mađarske u BiH ima istu cijenu kao Bimal ulje koje se proizvodi u BiH tačnije u Brčkom . Odgovor je sljedeći , zato što se kroz akcize , poreze i namete moraju nadomjestiti plate političkim uhljebima , monistrima , premijerima , savjetnicima itd . Dakle kupovinom domaćih prozvoda finansiramo vlast koja nas kara godinama.
Najveca prevara SDA inovacija glasi ''kupujmo domace'' i ona floskula ''domace firme'' Bingo i Hifa. Kako mogu biti domace firme ako Bingo 80% proizvoda uvozi, a Hifa 100% uvozi i na koju foru su to domaci? Sve pare koje se potrose na Hifa odlaze iz drzave kao i u Bingo jer mora i Bingo platiti proizvode strancima i logicno placa parama koje su stvorene u BiH ipare koje odlaze iz Bih nepovratno.
Pitali Svetog vladiku Nikolaja Velimirovića šta misli o turističkim potencijalima Srbije. On se zagledao u horizont divlje Šumadije, poćutao, pa napokon rekao: "Uzdajmo se, braćo, u Boga i u plug."
Prikaži sve komentare (42)