Izraelu je svejedno, Hamas ili Fatah, cilj je isti. Razlika je u podrsci ostatka svijeta. Hamas je proglasen teroristickom organizacijom i niko nije spreman podrzati njihovu borbu, ma kakva ona izgledala. Fatah je bio mnogo prihvaceniji od ostatka svijeta ali on se ne pita u Gazi. BTW Saudijska Arabija i Egipat su najvece politicko zlo bliskog istoka, tu naravno ne racunam Izrael koji se podrazumjeva.
Saudija definitivno samo pricaju nista pametno da urade da zaustave sukob, a da hoce mogli bi! Egipat bi kao da pomogne nesto sto su evo i i uradili poslali su novcanu pomoc za obnovu Gaze i eto kao medicinsku pomoc. Iran dronovima pomaze Hamasu, a imam osjecaj da Izrael i Amerika cekaju Iran da posalju vojsku u Gazu sto bi odmah se okarekterisalo napadom na saveznika Amerike i eto nam belaja
Hamas proglasen teroristima? Ko ga proglasio? Amerika koja podrazava teror nad Palestinom? Gdje god formiraju otpor muslimani oni eto su "teroristi". Jakog ti misljenja nema sta. Podrska za Fatah i Hamas, nadamo se da ce u skorijoj buducnosti odnijeti pobjedu protiv genocidasa.
Prikaži sve komentare (125)