Ovako stvari stoje sto se tice njemacke automobilske industrije. Znaci giganti kao sto su VW, Porsche, BMW, Mercedes uzimaju dobavljace izvan svoji giganata da ti dobavljaci proizvode jeftinije dijelove koji njima trebaju. E sad recimo, VW kaze da ce naruciti 5 miliona mjenjaca, tipovi uloze milijardu eura za te mjenjace, oni otkazu narudjbu, ovako ili onako jer se osiguraju ugovorima. Ko bi odbio te gigante?
@gooUser1589200701 Da vam ne pricam da recimo Mercedes radnik ima pocetnu platu 4000 eura, a dobavljac radnik za isti posao, 1300 eura. Nema bonusa na kraju, nema nista i radi se o robovlasnistvu u dobavljackim firmama jer giganti kao sto su VW, BMW, Mercedes itd. ucjenjuju dobavljace i prekidaju ugovore, a vecinu dovedu do bankrota.
@gooUser1589200701 Recimo prvo naprave ugovor jedne godine o velikoj nabavci, vlasnik dobavljac uzme kredit, ulozi lovu u masine, hale, radnike, a oni onda sljedece godine ga otkace i tip bankrotira. . Vjerovatno je VW stisnuo Prevent puno, cim Murat nije vise mogao izdurat. Medjutim Prevent nije klasicni dobavljac, on i se bave i drugim stvarima, tako da su si mogli priustiti gubitak VW-a.
Prikaži sve komentare (120)