Još davno Muhammed a.s. ostavio u oporuci "Nema prednost Arap nad nearapom niti nearap nad arapom, svi vi ste sinovi Ademovi" U Qur'anu Bog kaže " Mi Vas od jednog čovjeka i jedne žene stvaramo pa Vas na narode i jezike djelimo da bi ste se međusobno upoznavali, a kod Boga je najbolji onaj koji je Boga najviše svjestan." Islam je protiv svakog IZMA pa i Nacionalizma i rasizma i komunizma i fašizma...
Nemozes ti to objasniti krscanima oni isusa smatraju bjelim covjekom i plavim ocima plavom kosom. Tako bar opis slike na zidovima po crkvama itd. A s druge strane crnci ga smatraju da je bio crn. Znaci u startu rasizam. Dok kod muslimana nigdje muhammedove as. slike, nezna se jel bio crn ili bjel. A nije ni potrebno da se zna.
jednooki@ Zar i Kriscani nisu od Boga?Jedan je Bog koji sve stvara valjda, pravi Musliman ne dijeli ljude na taj način, jer bi to značilo da prkosi Bogu. To što je neko Kriscanin ili Musliman ovisi samo od inputa pri rođenju i odrastanju, valjda? Da si rođen kao dijete iz kriscanske porodice, sad bi vjerovao u drugi koncept.
Prikaži sve komentare (35)