Da uzmemo za primjer, Austrija je uradila ukupno 104.134 na broj stanovnika od 8.858.775. Ako uzmemo u obzir da BiH ima 2,5x manje stanovnika mi smo trebali uraditi 41.653 testa. Mi smo uradili silnih 4.714 testova. Zamislite info da su danas u jednom kantonu uradili 52 testa. Bravo!!! Mislim da je teorija jasna.
@Darth_Vader_007 Koliko je u radila Hrvatska i Srbija? Koliko je zaraze ih Austriji? Ne radis testove napamet, nego na ljudima koji bi potencijalno mogli biti zarazeni. Ne budimo stručnjaci za sve. Kod nas je odavno postala praksa da svi sve znaju, i za sve su pametni. A ne moze se ni instrukcija drzati.
@_Reds_ igrom slučaja nešto znam iz oblasti epidemiologije. Zašto sve zemlje rade masovna testiranja? Sta je glavna preporuka WHO? Poenta je, kod ovakvog tipa zaraze, otkriti asiptomaticne kliconoše? Kako? Masovnim testiranjem. Zemlje su otvorile Drive Inove kako bi testirali sto veći broj ljudi. Na vrijeme se otkrivaju kliconoše sa svim podatcima i onda se izoluju kako ne bi širili zarazu jer ne pokazuju nikakve simptome.
Prikaži sve komentare (56)