Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije 2 sata 90 testova, sad 52 testa ... ne može to niko živ pohvatati. Izvještavajte jednom ili dva puta u 24h ko sav normalan svijet.
malo po malo da ljepse izgleda
@gigglessmoke Sinoc testirsno 90, jutros 52, ukupno 142 od toga 5 pozitivno, tokom dana ce biti jos testiranja, sta nije jasno, pa je li trebamo cekati veceras u ponoc i da nam se saopsti za prethodna 24h Ne kontam sta je nekima sve cudno i problem Rezultatu treba dodati da je i RS sinoc testirao cini mi se 90 i bilo je 3 pozitivno, znaci na skoro 250 testiranih 8 pozitivno odlicno
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Koji klaster🙂
@DodzuTeskiDani87 Alpašinski kartel
Znaci ograničit ljude pomalo da hodaju,da ne rade zatvorit ih kuci,sta ćeš jest to nikoga ne zanima I čekat dok sa 100 oboljeli bude 2000 hiljade da bi I'm doslo u mufljuzne glave da je jedino rijesenje ovoga 15 dana svima izolacije I da konacno se ovo rijesi.Gospodo majmunj na vlasti ovakvim mjerama niste vi nista uradili samo pravite propast firmama,izgladnjivate narod.STOP 15 DANA SVE I RIJESIMO OVO PITANJE
Više oporavljenih nego zaraženih. Možel Bosna bit prva zemlja u Evropi, koja će se riješiti ovog zla? Teško, ali ne i nemoguće.
samo da sto manje umre sve ostalo je taktika i nebitno,,,,dosad smo dobri jedino da hoce prestat s ovim -sledece dvije sedmice su najvaznije ,,,,,,
mašalah za sarajlijice.
ja tek usto gledam kroz prozor, ispred zgrade vise od pola auta nema na parkingu. lijep dan, sunce sija, otiso svijet rostiljat a ja postujem odluke solaka i ispadam budala
Ko ti brani da i ti ne odes ako imas neko mjesto gdje nema srugih ljudi. Problem je kad idu ljudi na rostiljanje sa masom drugih koji setaju ili sjede pored njih.
Bice dobro akoBogda
Uvazena doktorka iz poliklinike al tabil (ili kako vec se zove) rekla je nesto vrlo konkretno: - Od svih smrtnih slucajeva u Italiji - uzrok smrti direktno od Korone je 10-12% ... Sto ce reci - na nekih 9-10 miliona zarazenih u Italiji - od korone je direktno umrlo nekih 1500 ljudi.... Ovo ce se vjerovatno i dokazati u skorije vrijeme kroz nauku... Ekonomija se ne moze jos dugo ovako drzati paralizovanom - jer ako bude - necemo uskoro imati sta jesti !!!
@DrevniSamuraj Od korone se ne umire vec od komplikacija izazvanih koronom.
Da uzmemo za primjer, Austrija je uradila ukupno 104.134 na broj stanovnika od 8.858.775. Ako uzmemo u obzir da BiH ima 2,5x manje stanovnika mi smo trebali uraditi 41.653 testa. Mi smo uradili silnih 4.714 testova. Zamislite info da su danas u jednom kantonu uradili 52 testa. Bravo!!! Mislim da je teorija jasna.
@Darth_Vader_007 Koliko je u radila Hrvatska i Srbija? Koliko je zaraze ih Austriji? Ne radis testove napamet, nego na ljudima koji bi potencijalno mogli biti zarazeni. Ne budimo stručnjaci za sve. Kod nas je odavno postala praksa da svi sve znaju, i za sve su pametni. A ne moze se ni instrukcija drzati.
@_Reds_ igrom slučaja nešto znam iz oblasti epidemiologije. Zašto sve zemlje rade masovna testiranja? Sta je glavna preporuka WHO? Poenta je, kod ovakvog tipa zaraze, otkriti asiptomaticne kliconoše? Kako? Masovnim testiranjem. Zemlje su otvorile Drive Inove kako bi testirali sto veći broj ljudi. Na vrijeme se otkrivaju kliconoše sa svim podatcima i onda se izoluju kako ne bi širili zarazu jer ne pokazuju nikakve simptome.
dajte nam zbirne vijesti svaku noć oko 7, 8, lakše pohvatati i manja briga
Po ovim statistikama vidim da se broj novozarazenih dobrano smanjuje.Dakle mjere koje su preduzete su se ucinile jako dobrim.Bogu hvala spasili smo i svoje zivote i zivote nasih starijih,samo treba jos izdrzati dok se ova napast ne smiri,sace i lijek biti pronadjen i vakcina,sve ce se brzo posloziti.Sretno nam svima,onim koji se bore da sto brze ozdrave,oni koji su preminuli saucesce porodicama.
@Zabavljac kakva vakcina jadan ne bio. Jedino izolacija Kine i njihovih svaštojeda, odhjebavanje SZO i oslanjanje use i u svoje kljuse mogu spriječiti buduće pošasti
Za vakcinu je potrebno 12-18 mjeseci da bi se pustila u korištenje.
zadrzati mjere zabrane kretanja za -18 i 65+ policijski sat od 10:00 do 20:00 ako imas sta,eto toboze jaaaako bitno,obavi od 8do 10 ujutro i kapak na kraju krajeva,sve obustaviti...jel problem? kako li smo rat prezivjeli?!i zivjeli bez plata i svega...
Sta bi sa zenom koja je preminula u Sarajevu, a koju nisu hteli leciti vec je slali kuci i kljukali lekovima? Da li je moguce da ni jedan mediji ne interesuje taj slucaj.
@SerbianTrolIMaster već 2 zene
Clanak koji sadrži dvije recenica? Koje su obje sadržane u naslovu. Da li se stvarno mora objaviti svaka promjena statistike?
čuvajte se i čuvajte druge...
mozda sam dosadan, ali upecatljiva je izjava JESTE TESTIRAJI? NISAM... ZASTO BIH KAD NEMA TERAPIJE NI LIJEKA.. A TO STO JE MOZE PRENIJETI NA OSTALE NIJE BITNO. uzmi quad i gari