OHR je balans koji treba uvoditi red tamo gdje je nered i stvarati mostove tamo gdje se oni urusavaju. Nas Ustav ima samo jednu sluzbenu verziju, a ta je na engleskom, i u toj verziji ne stoji "iz reda Hrvata", niti stoji "jedan Hrvat", nego izrijekom stoji "hrvatski Clan P." ili "tri Clana: … jedan hrvatski…" (a ne jedan Hrvat). Zasto se tolerira ismijavanje Ustava, i to ne samo po pitanju izbora, nego i kod brojnih presuda koje se ne provode?! BiH treba red, rad i zakon!
@0 Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.
@radenagra: "The Presidency of Bosnia and Herzegovina shall consist of three Members: one Bosniac and one Croat, each directly elected from the territory of the Federation, and one Serb directly elected from the territory of the Republika Srpska." Dakle, tko iole poznaje engleski jezik, dobro zna da je to neispravan prijevod, te da je jedina sluzbena verzija Ustava ova na engleskom. Tapkamo u mjestu umjesto da postujemo sporazume iz '94. i '95. i zivimo u miru i blagostanju.
Prikaži sve komentare (107)