Salu na stranu ali Zapad ide da odvali Tursku.Naravno u skorije vrijeme ocekujem neki ekskluzivan snimak kao sto je Racak.Turska vojska ,,kao" pobila civile i sl.!Posto nisam od jucer i znam sta je ta masinerija ja cu podrzati Tursku.
Cilj je osloboditi se kurdske samouprave i Turska će vjerovatno uspjeti. Možda uspiju uspostaviti sigurnosnu zonu i tamo se zadržati. Također bi se moglo završiti preuzimanjem Bashara al-Assada kontrole granice s Turskom, što je također nešto što predsjednik Erdogan preferira nad kurdskom kontrolom.
" U postupku protiv Đorđevića, u prvostepenoj presudi, Haski Sud je utvrdio da je 15. januara 1999. godine u Račku ubijeno najmanje 45 Albanaca, među kojima su bili i jedna žena i 12-godišnje dete, da je većini žrtava pucano u glavu iz neposredne blizine i da su u trenutku kada su ubijeni bili u civilnoj odeći, tako da su time odbačene insinuacije vlasti u Srbiji da su to bili pripadnici OVK (Oslobodilačke vojske Kosova), dovučeni sa drugih mesta i presvučeni u civilna odela“
Prikaži sve komentare (122)