Ljudi budite slobodni i obrazovani, te nemojte nikome a pogotovo hodžama i popovima dozvoliti da vam tumače kako ćete živjeti, jer samo jedan život imamo! Život ne može da čeka!
Prema Islamu i iskrenim muslimanima imam veliko poštovanje, kao uostalom i prema iskrenim vernicima drugih religija. Zato ću za primer uzeti svoju versku zajednicu. U jednom srpskom manastiru su nedavno metodom arheoloških iskopavanja pronašli instrumente kojim su monasi izgleda vršili ne tako jednostavne hirurške zahvate pre nekoliko vekova (u predelu glave). Što se opismenjavanja tiče - ne treba posebno isticati značaj Crkve. Crkva je preuzimala ulogu države tokom okupacija.
Jedan sveštenik je privatnim vezama i poznanstvima spasao na hiljade dece iz logora u NDH itd. itd. Čini mi se da su verske zajednice na Balkanu univerzalno nekada mnogo više "radile" sa običnim svetom. Danas neki baja izađe pred kamere i izdiktira ti spisak zaduženja. Čekaj, bre, imam platu 250 evra i troje dece. Nisu mi potrebne nove dužnosti, ne znam ni da li ću ove da preživim. Jel možeš ti meni nešto da pomogneš, a pritom i da mi ojačaš veru - pod pritiskom sam,
Prikaži sve komentare (118)