Najveci problem je ovde koliko vidim sto vecina ljudi nema pojma o cinjenicama a posebno neobrazovani pojedinci , pa Tudjman je dobio mirnu reintegraciju istocne Slavonije I zrtvovao HZHB , To je odluka Franje Tudzmana , Cista Hrvatska bez Srba za Federaciju BiH , pa mogao je traziti u Daytonu treci entitet ali nije jer je dobio cistu hrvatsku , trgovao je sa BiH hrvatima cijelo vrijeme a to niko od "hercegbosanaca" ne smije to spomenuti .
@drStipe U kakvoj suprotnosti pokatoliceni svrbine. Pa ako ih poredjas po hronologiji, vidices da je prvo potpisan Vasingtonski sporazum, kad je Armija BiH satrala HVO, pa je Tudjman kao komenzaciju za ukidanje Herceg Bosne dobio Oluju. Pa jel ti mislis da smo mi ili neko lud, da ste za par dana mogli naoruzane serve protjerati, i uzeti onliko zemlje, a Armiji BiH niste mogli nista, a mi imali deset puta manje oruzja od serva. A mi se sa cetnicima 3 godine gonili po linijama.
@drStipe Kako lazes i izmisljas,servine pokatoliceni. Lazes kao svaki vlah. Na Vakufu, ne samo sto ste imali vise vojnika, nego ste imali sve(tenkove, haubice, visecjevne bacace, transportere....) a mi tako reci nista, puske mitraljeze, minobacace. I opet vas rasuli i usmrdili oko 200. A tek u Mostaru, potpuno okruzeni, bez i jednog topa, i ponovo vas razbili. Kad je pao Sjeverni logor, ustase se spremale da skacu u Neretvu.
Prikaži sve komentare (231)