Jos jedan citat koji dokazuje da je problem u Islamu kao takvom iz Kurana: "I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Časnoga hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike." I posle se cudimo sto su muslimani sa svima na svijetu u sukobu ,i sto ih niko nigdje ne voli. Problem je u Islamu kao takvom.
Ima tu i iza zareza, "ako se prođu (rata) - pa, Allah zaista prašta i samilostan je. I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova vjera slobodno ispovijedati ne mogne. Pa ako se okane (misli se zlostavljanja), onda neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje.“
Vidi se da ti je IQ na nivou šipanze! Hajde pročitaj još jednom pa potraži nekoga sa većom inteligencijom da ti objasni ovaj slučaj od prije skoro dva milenijuma i šta se onda podrazumjevalo pod “nevjernicima”! Zamisli sada da objasniš hrišćanstvo na osnovu nekog citata iz Biblije ili Kapital Karla Marxa na osnovu jedne rečenice! Čemu onda Univerziteti i doktorske disertacije da bi objasnili neku knjigu ili dogadjaj iz prošlosti!?
Prikaži sve komentare (111)