Ne kontam kako ljudi govore liku rahmet mu dusi i slicno? Niti je klanjao, niti postio, niti davao zekat, niti ucio Kur'an itd. itd. da ne nabrajam islamske šartove, pa kakav bolan rahmet? Zato sto ima.ime dato po muslimanskom mjesecu Sa'banu odmah je i on musliman? Koliko ima Muhameda koji veze sa islamom nemaju, a koliko je samo danas u svijetu Alexa, Christiana, Kevina, Patricka, Ivana, Marka koji i klanjaju i poste i uce Kur'an svaki dan i za sebe govore da su muslimani, kao sto i jesu.
Niti ga mrzim, niti mu zelim lose, ali frajer ba lokao, pjevao, pio po kafana gdje se toci naravno alkohol, cini blud, razvrat, hiljade losih stvari i vitav zivot tako, a na tome i preselio, nije se kanio toga do zadnjeg daha. Sta reci, lakve dzenaze, rahmeti i beneficije koji imaju mu'mini? Samo kod nas u Bosni i okolini....pravo neuk i zbunjen narod.
@entropium sve si ti napisao ima logike i to je ok, ali jedna stvar je veoma ključna, ako se čovjek deklariše kao musliman i sve to radi, on ima nade kod Allaha da uđe u dženet,.. jer Allah je milostiv i sve to može oprositi, ako hoće, osim toga, čovjek je uradio i neki hajr u životu nije samo dodirivao dno,.. međutim ako čovjek nije bio musliman, onda je propast zagarantovana,...
Prikaži sve komentare (63)