Pjevačica potresena
1.7k

Marijin oproštaj od Šabana: Nije trebalo ovako da se završi, ostao si neizbrisiv

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Vijest o tragičnoj smrti Šabana Šaulića s nevjericom je dočekala i popularna srbijanska pjevačica Marija Šerifović koja je naglasila da ne postoji adekvatna riječ da opiše stanje njene duše.

"Negdje oko 5:30 sam se slučajno probudila i pogledala u telefon... Ne postoji adekvatna riječ da opiše stanje moje duše dok čita da te više nema. Od kada znam za sebe znam i za tebe. Dok sam kao dijete sjedila u uglu restorana moje kuće u Kragujevcu i slušala te i učila... Pa do današnjeg dana kada sam odrasla osoba koju si nazivao svojom najboljom mlađom kolegicom. Znaš, ja skoro nikada nemam tremu... Ali trema i odgovornost koju sam imala one večeri kada si me nazvao da ti budem gost na koncertu u Sava Centru - e to je trema, to je poštovanje i za mene veliki znak da je ono što radim ispravno i dobro. Nije trebalo ovako da se završi. Uporno govorim da je važno ostaviti trag... A ti si ostavio neizbrisiv u našim srcima! Sada štap u ruke, na čamac i na tvoj Dunav u miru! Šabane, neka ti je vječna slava i hvala", napisala je Marija Šerifović u emotivnoj objavi.

Podsjećamo, Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj nakon nastupa u jednom klubu u gradu Bilefeldu. Šaulić je u trenutku nesreće bio sa vozačem i kumom, te je krenuo na aerodrom. Hitno je prebačen u bolnicu gdje je preminuo.