Preseravanje. Zagadjen zrak nema veze s plodnoscu. Niti "sterilitetom" - kako se otpisuje potreba za umjetnom oplodnjom jer bracni parovi sve cesce prave djecu u 40-im. Pa dobiju po 2-3 bebe, jer se majka nafiluje s vise oplodjenih jajasaca da se povecaju sanse. Takve bebe ce logicno imati manju tezinu nego jedna - jer je prostor u stomaku ogranicen. A o hiperaktivnoj djeci se moze reci samo da se to prije zvalo "malo nemiran".
Uz to, Sicki IMA mjernu stanicu i tu je zagadjenje MANJE nego na druge dvije u gradu. Jer ima manje lozista i nije direkt uz cestu kojom prodje po 100.000 auta na dan. Prisustvo zive u kosi ce pak imati SVAKO ko ima stare plombe. A i zive i olova ce se Tuzlaci najesti vise iz individualnih lezista nego iz termoelektrane - jer u termoelektrani ne mozes loziti bas svakakvo smece. Smeta radu. Ne proizvodi dovoljno energije.
@wildbillklixon97 Broj umrlih od aerozagadjenja pak je cista laz. Ne zato jer narod ne umire - nego zato sto je uzrok NEMOGUCE DOKAZATI. Nema teoretske a ne prakticne mogucnosti da mozes dokazati da je neko umro od respiratornih bolesti zbog zraka zagadjenog lozistima a ne zbog toga sto je nekad sjedio u kaficu gdje se pusi. Mozes dokazati da se vise umire u odredjenim sredinama - no onda ti po Hercegovini (gdje nema elektrana i zeljezara) iskoce vece cifre nego u TZ ili ZN. Jer duhan.
Prikaži sve komentare (170)