Očekivano! Državnim univerzitetima upravlja Ministarstvo nauke i obrazovanja, a tu na poziciju ministara dolaze stranački uhljebi preko međustranačkih dogovora. Poslije ti uhljebi gledaju da svoje stranačke poltrone uhljebe od osnovnih preko srednjih škola do fakulteta. Rektori i prorektori kao i dekani i prodekani se biraju upravo od stranačkog kadra. A ovi dalje biraju sebi "podobnike". A vi i dalje pucajte po privatnim fakultetima, na državnim je sve O.K.
Javna tajna je da na državnim fakultetima profesori su aktivni političari. Uzet ću samo primjer UNTZ PF-a, gdje su vam redovni profesori bili na listama različitih stranaka. Tako da su studenti dobijali ocjene na konto postovaljanja predizbornih plakata dotičnih profesora po gradovima. Ako u ocjenu stručnosti ulazi brzina i količina polijepljenih predizbornih plakata, onda se ne trebamo čuditi kadru koji izlazi iz tih ustanova.
A sta ima ja privatnim univerzitetima na Kobiljaci, Lukavici, Kiseljaku, Vitezu, Novoj bili, medicinom u Foci??? Jesi smijesan
Prikaži sve komentare (60)