Stotine miliona dolara dnevno, preko još uvijek toplih leševa, udovica, siročadi, robova. Vrlo često ljudi pričaju i pišu o ovakvim zlotvorima sa naznakom poštovanja, zbog količine dobiti koju pribavljaju, što je zaista i civilizacijsko i individualno dno dna.
Treba samo uzeti u obzir da su ti “topli leševi” većinom bili konkurencija Chapu pa da je kojim slučajem on bio medju tim “toplim leševima” sada bi se sudilo preživjelim bossovima! Inače ono “ ne rukovanje” ima kod mafijaša dublji smisao i vjerujem da je bila poruka koju mi ovdje ne razimijemo šta je to njima značilo!
@dubrava1929 Topli leševi se ohlade, a leševi, čiji god bili, su cijena koju samo najgori i najlošiji spremno plate. On se doveo u situaciju da mora ići preko drugih, možda je uživao u tome, možda nije, ali nije ni bitno jer je sve to radio za ličnu korist. Zašto bih se trudio razumjeti takvog čovjeka? Hoćeš da kažeš da El Chapo nije ubio nijednog nedužnog čovjeka? Knjiga mudrosti kaže: "Ko ubije jednog nedužnog čovjeka, kao da je ubio cijelo čovječanstvo."
Prikaži sve komentare (32)