Prva pozitivna vijest u BiH odavno..Hvala vam u ime svih nas na mudrom sabotiranju ovog kancerogenog i preksupog projekta..Imamo mi alternative za struju koje kostaju mnogo manje od ovog posla koji je trebao ocigledno da napuni dzepove pojedinaca, ali bezuspjesno. Za ugalj ne postoji buducnost, vrijeme je da nashi blechci to vec jednom shvate..
@Bahro Nije tacno. Blokovi postoje. Rade. Ovaj bi bio samo efikasniji, cisci i proizvodio bi vise struje. I utrpao nas u dug od startnih milijardu i po, bez sanse da se ikad otplati, sa rastucim gubitcima i obavezama. Alternativa uvozu i uglju je takodje i investicija daleko manjih para u solarne i vjetro elektrane te baterije. Koja se moze izvoditi postepeno, nema troskova energenta, cijena buducih prosirenja moze samo opadati - plus se mogu graditi lokalno.
@wildbillklixon97 Svaki grad moze dobiti svoje elektrane. Kao i radna mjesta za odrzavanje i dalje sirenje istih. Sto automatski znaci da se dio finansiranja moze izvuci i iz gradskih i kantonalnih budzeta. Plus, mogle bi se izvuci neke pare za to od EU-a i UNDP-a.
Prikaži sve komentare (249)