Ovo je BOSANSKI NAČIN PRIPREMANJA I SERVIRANJA KAHVE. Turci skoro i da ne piju kahvu, nego crni čaj. Još samo Baklava fali i perfekt. Ko nezna da uživa, nemora ni da je pije. Kahva nije ničija nego se tako naziva o ovisnosti gdje je pripremljena, isto kao što kažu za Engleski Čaj ( Čaj sa Mlijekom).
@klimbim Nop turska kafa se priprema na nacin da se sipa kafa u hladnu vodu i drzi na vatri (ringla i sl) dok ne provri. Bosanska kahva nije nista drugo do domaca kafa servirana u dzezvi sa findzanom.
@epik Znam care, ukuhavaju, pa čak stavljaju i šećer odma sa kahvom. Naš način pripreme je kao prvo, u ručnom mlinu samlivena kahva, stavi se u džezvu i malo ugrije, zatim zalije prokuhanom vodom. Nakon toga se džezva ponovo zadrži na vatri ( ringli ili sl.) dok ponovo ne počne da kuva.
Prikaži sve komentare (87)