Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ako nista bar ugostitelj zna pricati engleski
Ovaj merak postoji samo na jednoj planeti, na jednom kontinentu , u jednoj drzavi , u jednom gradu i u jednoj jedinoj BASČARSIJI. Zar treba otici za parama u bijeli svijet a ostaviti ono lijepo i jedinstveno ono sto i cini da budemo ljudi a to je merak , sevdah , duša...ljubav, sreca, to ostaje uvjek a pare prodju i nestanu.
I stari rece tad vidis sada citav svijet zna da postoji grad gdje se kafa zakuha i fildzan ostavlja ako ko naidje, j*** ga to ovdje svako zna....
Ovo je BOSANSKI NAČIN PRIPREMANJA I SERVIRANJA KAHVE. Turci skoro i da ne piju kahvu, nego crni čaj. Još samo Baklava fali i perfekt. Ko nezna da uživa, nemora ni da je pije. Kahva nije ničija nego se tako naziva o ovisnosti gdje je pripremljena, isto kao što kažu za Engleski Čaj ( Čaj sa Mlijekom).
@epik Znam care, ukuhavaju, pa čak stavljaju i šećer odma sa kahvom. Naš način pripreme je kao prvo, u ručnom mlinu samlivena kahva, stavi se u džezvu i malo ugrije, zatim zalije prokuhanom vodom. Nakon toga se džezva ponovo zadrži na vatri ( ringli ili sl.) dok ponovo ne počne da kuva.
Taj čaj sa mlijekom je opet iz Indije, gdje Hindusi na taj način piju čaj. Englezi taj običaj donijeli u Evropu, pa se kaže engleski način. A nije, nego je indijski. Na hindustani jziku takav napitak čaja sa mlijekom nazivaju - čaj. Ista riječ, tj, isti izgovor kao što mi izgovorimo čaj. To je njihova riječ. Potiče iz Kine gdje na jednom od kineskih jezika čaj nazivaju ča
Ja majko pa zar nije turska kafa koja crna bosanska
@zalostoddrzave sve zavisi kako se napravi. A inace sa serbetom se servira turska kahva tako da je moguce da je ovo turska a ne bosanska.
Ocito nisi nikada u Turskoj probao tu "tursku" kafu pa tako mlataras kao riba na suhom. Kafu kakva se pravi u Bosni ne pravi se u Turskoj. Turci uglavnom tradicionalno piju caj, a ne kafu.
napokon i sherbett na naslovnoj klixa :)
Super. Gore je jos samo u Maroku gdje piju solju caja sa prosjecno 6 kasika secera. Pitam jel ima ovdje dijabetesa kod vas, pa ima kaze, ima ga dosta 😂😂😂😀
ja nista tekst nisam skonto.
Meni licno, najlosija i neukusna, a narocito taj lokum ili kako se vec zove, nista posebno. Secer, stetno po zdravlje i jedno i drugo. Nema kave do jednog dobrog espresso, narocito ujutro, sunce, grad se polako budi,..
@Litbarsky da je hrvatska ne bi bilo bolje na svijetu
Evo sve komentare sam pročitala i vidim da mi ni kahvu ne možemo smirom popit a da jedni drugima ne skačemo za vrat.S nama fakat nešto nije u redu.
Seljakluk
Pravoslavna kafa po 3 zrna na jednu soljicu vijekovima smo pravili
Eeeee cijeli svijet pise o nama i nasim tradicijama dok Srbi sami u BG bez tradicije, bez jezika, bez religije i bez dzamija.
@DzamijaKraljaFahda hahahahahah. Sto je poturici milo to mu se usnilo.
Srpska kafa