ovi nemaju poima ni sta ima na mjesecu a fol saznali sve o planeti za koji nisu ni znali da postoji. 650 svjetlosnih godina hahahahah. ne znam ni odakle im ideja da siu je vidjeli a ne nesto vise
Ko kaže da su je vidjeli? Ovakve pretpostavke se iznose na osnovu gravitacionih odstupanja zvijezda od predviđenih putanja. Na osnovu odstupanja, može se proračunati masa i udaljenost tijela koji utiče na kretanje matične zvijezde. Iako je gravitacija zvijezde hiljadama puta jača od gravitacije planeta, ipak i planete djeluju na zvijezdu, malo, ali mjerljivo. Šta misliš kako je otkriven Neptun?
@EkiBosnia u pravu si, ne kazu da su je vidjeli vec da su je otkrili, ali zato kazu, da su u njenoj atmosferi, "pronasli" zeljezo i titanij????... kako???. Onda kazu, da je razlog tolike temp. zato sto se nalazi blizu svog sunca, kako to da kod naseg sistema, kad je zemlja dalje od sunca to je toplije a zimi kad je blize suncu, onda je hladnije. Cudna ova astronomija. p.s. nisam pripadnik ni jedne religije a ni partije, sve su lazne.
Prikaži sve komentare (84)