Molim za iskren i objektivan odgovor; zelio bih postati dio IT svijeta, imam 25 godina i poznajem osnove rada na racunaru, malo DOS, excel itd., znaci prosjek. Koliko mi vremena i truda uz skolu treba da bih imao stabilan posao i zaradu u IT sektoru i da li je to realna aspiracija? Molim da neki developer da iskren i dobronamjeran odgovor, hvala unaprijed.
Zavisi od motivacije i usvajanja znanja naravno. Neko prisvoji brzo znanje, neko sporo. Znam momka koji je isao u BitCamp, gdje je dosao kao totalni laik i za pola godine prosao kroz intenzivni trening, radio na dinamicnim projekta sa iskusnim programerima i ozbiljno shvatio i posvetio se tome. Opet je nakon toga imao samo neku pocetnu podlogu, jer je dobio previse informacija u tako kratkom roku. Nakon toga se zaposlio i za neke 2 godine je vec prosao kroz dosta toga i postao junior dev
@delirium Tako da mislim da treba realno najmanje 2-3 godine aktivnog učenja i rada da dobijes neku dobru podlogu i da se isprofiliraš u nekog junior programera. S vremenom dobijaš iskustvo i što više prolaziš kroz sve to, to imaš kozistentnije znanje. Informatika je jako dinamična, svako malo izlaze nove tehnologije, tako da se ne moze to u kratkom roku savladati. Treba ipak dobra podloga za neki ozbiljan posao.
Prikaži sve komentare (145)