Mene zanimaju koja su to zarista odpora? A kako nece nacionalizam cvjetati kad od malih nogu nas uce da smo te i te nacije, te i te religije i da smo bolji od onih preko granice... Kad na to dodamo da politika vecinom krivi druge nacije za svoje neuspjehe, a mediji konstantnom propagandom igraju na kartu nacionalizma radi pregleda, lajkova, klikova nije ni cudo da smo tu gdje jesmo. Edukacijom protiv nacionalizma.
@Sdasrbo Pa ne treba ih nauciti da mrze, treba ih nauciti cemu nacionalizam vodi, da se genocid desio radio nacionalizma i religije.. Da budu bolji ljudi on njihovih oceva, djedova... @Zmajevosrce Pa to je kriv kucni odgoj kao i sistem edukacije.. Srbija je u nekoj svojoj realnost.. izmisljaju svoje neke historije, koje su uglavom zasnovane na nacionalizmu.. Isto kao i ovi drugi.. To se samo edukacijom i istinom moze promjeniti.
@secondtonon3 Kako si prijatelju? ☺ Zvuci kao da imas negativno misljenje o nacionalizmu. Jucer si nesto napisao, te time sebe svrstao u "mi normalni". To ti je prijatelju moj SRZ nacionalizma ... 😊
Prikaži sve komentare (179)