Niko ne treba da bude sudija studentu koji je otišao studirati u Tursku. On i njegovi roditelji bi trebali da mogu otići u bilo koju zemlju gdje BiH ima svoje predstavništvo i osloniti se na to da će ti službenici koje plaćamo svojim novcem pomoći svakom svome građaninu u nevolji. Normalne države svoje građane izvlače iz zatvora i onda kada su švercovali drogu i počinili ubistvo zato što su ih oni platili. Ne da idu na gala večere i budu plaćeni ni za šta nego da rade.
@dzezva navedi mi primjer kad je neka drzava izvukla ubicu iz zatvora. Jedino ako su mozda iz Bosne izvlacili posto kod nas cim iskesiras pare izades iz zatvora
@rambo972 Ne predlažem izvlačenje iz zatvora. Svakome treba da se sudi. Ali npr. jačina pasoša države se ogleda u tome kako se njeni građani tretiraju kad su u nevolji. Turska sigurno ne bi ostavila Američkog, Britanskog ili Australskog državljanina bez kontakta sa porodicom i konzulatom 7 dana. To je zato što kad imaš predstavništvo u nekoj državi tražiš za svog građanina isti tretman kakav bi imao kod kuće. Dostojanstveno postupanje i pravedno suđenje.
Prikaži sve komentare (209)