Koliko kompanija iz BiH u svijetu osvoji nagrade, a niko o njima ne piše. Ja znam par preduzetnika iz BiH koji su mega uspješni u svijetu i osnivači ogromnih kompanija, a niko o njima ne priča, niti piše, jer ne žive od promocije, već konkretnih rezultata. Svaka čast ovom timu, samo naprijed, ali uspjeh nisu nominacije na random startup dodjelama nagrada (a dosta ih je u svijetu), već u tome koliko korisnika imate, koliki su vam prihodi, da li ste izašli public, partnerstva itd.
Super zanimljivo. Tebi vjerovatno nece biti tesko da napises imena tih mega uspjesnih ogromnih kompanija da se i mi ostali slabo informisani radujemo njihovom uspjehu ?!
@Kupidon Evo ti samo dva primjera: HelpJuice, osnivač momak iz Sarajeva. Klijenti Wallmart, Stanford, MoneyGram itd. Mislim da još uvijek imaju kancelariju u Sarajevu. Milionski prihodi. Odbili kupovinu od Yahooa. GliaLab, osnivač momak iz Sarajeva (mislim da i dalje živi u Sarajevu). Razvijaju vještačku inteligenciju u medicinskom sektoru, osvojili brojne nagrade, Google o njima film snimio, brojni poznati investitori kao direktor Googlea i LL Cool J.
Prikaži sve komentare (15)