Realno, nemamo pojma šta se tamo dešava. BBC, CNN, NY Times i ostali svjetski mediji šta god da prenesu, velike su šanse da nije tako. Ovo je mogao uraditi bilo ko od silnih domaćih frakcija kao i stranih sila i prebacivati odgovornost s jednih na druge. Prema tome, ne treba zauzimati stav, osim osuditi ovakav napad od koje god da je strane došao, niti dozvoliti da ti mediji nameću stavove.
Pa svako imalo pametan zna da šije napaduju sunije i stvaraju sliku terorizma u okvirima sunija,formirani ISIS zavijaju svi u crnu, prave filmove o njima, a ljudi samo branili svoj dom, Rusija hoće da se domogne resursa i pomaže diktatorskim šijama. Uporedi načine šija, sufija (naročito njihov znak u džamijama sa Izraelske zastave, itd.) Onda se u isti koš stave ISIS i Izrael, nigdje veze. Itd. nemam teksta za puno objašnjenje.
@KhalidWaleed Ma ovo su rasprave u nedogled. Popove i hodže najviše blate ono koji ne posjećuju ni crkve ni džamije. Ja sam mislio da će me u Iranu neko ubiti zato što sam sunija, ali nisam doživio nikakvu neugodnost. Hoću da kažem da sam tamo bio i skonto da nas mediji samo truju mržnjom jednih prema drugima. Stvarnost je sasvim suprotna.
Prikaži sve komentare (144)