Tragikomični su pokušaji jadnoga Bošnje, copyright (c) 1993 by Muhamed Filipović, da uspostavi istorijski kontinuitet sa nekim stvarima sa kojima očigledno i apsolutno nema dodirnu tačku. Preci današnjeg Bošnje, novoosmišljenog, vekovima su živeli pod okupacijom, a specifični su samo po tome što kroz sve te vekove nisu podigli nijedan jedini uspešan ustanak protiv vlasti Otomanske Imperije, Habzburške Monarhije/Austrougarske, Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca/Jugoslavije.
Najbolje je to formulisao nedavno onaj pajser, zaboravih mu ime, što je poručio Bošnjacima da "sultan živi u Briselu". Kazao je čovek i više nego što je poželeo da ispriča. To je taj podanički mentalitet tako nekompatibilan i suprotan slobodarskim težnjama koje su neophodan sastojak pri stvaranju nezavisne i suverene države.
@JuzniBulevar Bilo bi lijepo kada bi ljudi gledali sta ih spaja a ne trazili nacina za “noz u ledja” ..sta ti citas, cime se hranis, ko te placa pa imas volje tako pisati. Pa da ima smisla tvoje skrabanje i da se sve sto napises moze i na srbiju odnositi. Provjeri kako je na kojem drugom bulevaru mozda ti bolje bude, pozz
Prikaži sve komentare (138)