Za poslijerazvodni dogovor je potrebno dvoje , tj međusobni dogovor a sve u cilju dobrobiti djeteta. Na žalost u mnogim slučajevima ljudi koji su do jučer živjeli zajedno postaju najveći neprijatelji a dijete postaje predmetom ucijenjivanja. Alimentaciju bi možda očevi redovnije plaćali kada bi im se omogućavao češći boravak sa djetetom. S
@ModestyBlaise , i u zapadnim zemljama je velika procedura oko naplaćivanja alimentacije i zahtjeva mnogo vremena i resursa. Čim se to po sudu počne vrtiti eto ti od tog problema a stvara se samo nepotrebna netrpeljivost. Za mijenjanje zakona je potrebna jaka socijalna struktura države a mi smo od toga par svjetlosnih godina..
@ModestyBlaise , ma ne , samo kažem da prije nego što se "uzdamo" u alimentacije i razne fondove , možda treba da promijenimo način i pristup razvodima, prvenstveno kroz dogovor jer ako počnu svađe i ucijene (što se u većini slučajeva dogodi) tada je teže doprijeti do "druge strane " kada je riječ o naplati/brizi /prisustvu očeva u odgoju djeteta.
Prikaži sve komentare (161)