Mislim da dok se u Bosni ne ukine konstitutivnost, entiteti, kantoni, ne uvede bosanski jezik kao jedini službeni, dok svi ne budu isključivo bosanci (bez pridodavanja drugih geo/nac/etni podjela) nema napretka. Neka svako po vjeri i religiji bude šta hoće, ali nacionalna podjela je politička izmišljotina koja ništa ovoj državi dobrog nije donijela. To je moje mišljenje, a nadam se da ima i drugih koji slično misle. Poštovanje svim žrtvama! Volim te Bosno!
Dejton 3. Samo gradovi da budu, bez entiteta, jedan predajednik biraju ga svi, bez kantona takodjer i ublehasa ministara. Parlament u kojem ce sjediti 300 ljudi i koji ce donositi zakone. Biraju se direktno i javno glasanje. Pa da vidimo.
to apsolutno nije rjesenje. konstitutivnost nema potrebe da se ukida, niti se treba nametati identitet nekome ko se ne osjeca tako. jedino rjesenje je bosna i hercegovina na temeljima zavnobiha, a tu su bosnjaci, srbi i hrvati ravnopravan narod, ali ne ravnopravan po covicevim i dodikovim mjerilima gdje svako ima svoje parce gdje moze da dominira nad drugimai ispoljava svoju maloumnost, nego zaista ravnopravan.
Prikaži sve komentare (437)