Vucic poslao Muamera Zukorlica da nagovori Bosnjake da put prodje pored Visegrada, to od njega zahtijeva veliki srbijanski reditelj, pisac i arhitekta Nemanja Kusturica preko svog velikog ahbaba Mrkog Međeda.
..koji će krepati za 10-15-20 godina, a put će ostati kao trajno dobro generacijama..dajte ljudi ne pričajte gluposti.. ovaj put je apsolutni interes i Bosne i Hercegovine i Bošnjaka i Sarajeva..glupo je što se uopće naziva putem Sarajevo-Beograd jer on to u svojoj suštini nije. Vjerovatno će do Beograda brže i lakše biti doći koridorom Vc i kroz Hrvatsku nego preko Višegrada. Ovaj put je veza Sarajeva sa Novim Pazarom, Podgoricom, Prištinom, Skopjem, Sofijom, Istanbulom..
..ko može reći da nam ne treba ta veza..pa pitajte naše izvoznike koliko im treba da dovezu npr. šleper mlijeka do Podgorice i kojim putevima voze?! Put za Tuzlu (veza na Žepče) će se u svakom slučaju napraviti..pa valjda smo kao narod i država sposobni da napravimo tih 50 km? Al ovu priliku da probijemo put kroz vrlo težak teren istočne Bosne na račun Turske ne smijemo propustiti.
Prikaži sve komentare (76)