očekujte ovog sve više i više. dogodine se baš lomi, slijede najbitniji izbori u ovoj vukoyebbini ikad, za većinu vladajućeg šljama bukvalno borba za opstanak. u nedostatku ikakvih rezultata u močvari lopovluka i nazadovanja, pažnju sa svojih zločinačkih rezultata će skretati upravo ovim stvarima. sutra će neko razbiti prozor na džamiji, prekosutra će osvanuti neki grafiti, u novembru će presuda mladići, sa očekivanim akcijama i reakcijama...
pojaviće se mase novih papaka i kombi stranaka, koje će formirati suprotstavljena opcija želeći da oslabi konkurenciju. trovanje će biti sve veće i veće, jače i žešće, kaljuga sve prljavija, populizam sve strašniji. društvene mreže će postati (već jesu) carstva stranačkih botova. u cijelom tom mulju, progresivni, zdravi dio društva treba da prozre istinu i da im svakodnevno i glasno yebbe mater i pokuša stvarni život i stvarne probleme staviti u centar pažnje.
zašto se u cijeloj evropi živi bolje? šta su uradile rumunija, slovačka, irska... pa im je danas višestruko bolje nego prije petnaestak godina? kad ćemo i mi uraditi isto? ko smije preuzeti odgovornost za reforme i mjere? kad će sve i jedan tender i javna nabavka biti javni i dostupni onlajn? kad će se moći otvoriti firma sa telefona, za nekoliko sati, bez troškova? koliki je procenat javne potrošnje, i na šta ide, u eu i kod nas? ko može ponuditi bolje?
Prikaži sve komentare (394)