Dragan Covic, vodja hrvatskih iredentista u zapadnoj Hercegovini, svojim populistickim potezima poput branja grozdja, otvaranja trafo stanica, igranja kojekakvih humantiranih utakmica, nastoji prikupiti poneki politicki poen. Ne shvata Covic da on predstavlja svega 11% ukupnog bircakog tijela u FBiH. Nece drugih 89% gradjana koji ne glasaju za HDZ biti taoci ovog Bobanovog iredentiste. Od 2018 pod naletom ujedinjene ljevice, HDZ ce u opoziciju, a sa njima i Alijin sin, kao njihov partner.
@ante k Ljevica koja se brine o jednakosti svih, gradjanima, o tome da se ne prebrojavaju krvna zrnca glasaca i da dolaze sposobni umjesto podobnih, da nema terora manjine nad vecinom i obratno, da se bori i za radnicka prava, liberalizaciju itd. Svedska je uspjesna jer je decenijama ljevica je vodila. Pogledaj Grcku koju su desnicari vodili ili Portugal. To je propalo. Kada god konzervativna, desnicarska ili profasisticka vlast dodje, tu nema napretka. Sa takvima niko ne voli saradjivati
@ante k Vidimo kako je Hrvatska napredna pod HDZ-om, cak i Piranski zaljev izgubise. Osim Svedske, bili su Finska, Norveska, povremeno i Njemacka pod SPD-om. Bila je i Velika Britanija pod Laburistima nekada i vrlo uspjesno funkcionirala. u Austriji je vise decenija bio na vlasti SPD. Isto su vladali. Sada su skrenuli u desno.
Prikaži sve komentare (122)