Ova vijest i prvih 19 komentara mi govori kako smo mi neobrzovan narod i kako su nam novinari zlonamjerni. Podizanje cenzusa na unutarstranačkim listama upravo koristi isključivo strankama a otežava nama biračima da izaberemo najbolje sa lista iz pojedine stranke. Znači samo oni koji imaju preko 10 odnosno 20 posto glasova od broja dobijenih glasova stranke će biti birani po kriteriju direktnih glasova dok će ostala mjesta biti popunjavana kriterijem rednog broja na listi.
Kome nije jasno da ovo samo odgovara partijskim vrhovima koji će imati još više uticaja na izbore on je slijep pored očiju. A ako vam ovo nije bitno onda se upitajte za svoju inteligenciju.
Upravo tako, svaka čast na komentaru. Ovako staviš stranačke velikane i poslušnike na prvih 10 mjesta, a iza njih nekog ko će ti zaraditi glasove bez da pređe izborni prag i riješio si problem neposlušnika koji će osnovati svoj klub i neće slušati vrh stranke. A novinari bi mogli malo istražiti prije nego prenesu vijesti o navodnom negodovanju stranaka.
Prikaži sve komentare (81)