Vjera koja je u spoznavanju svijeta najbliza istini. Na jednoj strani imamo ucenje o jednom nadvisenom stvorenju koje je toliko nadmocno u svom znanju i sposobnostima da je kreiralo materijalni 3-dimenzionalni svijet, svemir sa milijardama zvjezdanih sistema i planeta, sa bezbroj zivotnih vrsta. Na drugoj strani, imamo ucenje o Zevsu i njegovoj porodici, pardon starcu i njegovom sinu koji ce mu preuzeti (kada?) tron, a onda otici u zasluzenu penziju koja ce da traje, na njegovu zalost, vjecno.
Mislim, Bog ce otici u penziju i biti vjeciti penzioner. Meni je ovog starkelje zaista zao i ne daj Boze ikome ovakvu sudbinu. A baska sto osim za zemlju nisu culi ni za jedan drugi sistem, nijednu drugu planetu! Mene bi bas interesovalo da cujem od hriscana da li bica u drugim sistemima isto tako obozavaju sina? E zato US i zapad nikada nece priznati da zivot postoji i na drugim planetima.
A zao mi je i onoj jadnicka sina. Koliko ga vec dugo foliraju zajedno i otac i Vatikan da ce suskoro zasjesti na tron! A otac zasjeo u fotelju i ne ispusta je. Isti nas Bakir.
Prikaži sve komentare (180)