1. UKIDANJE KONSTITUTIVNOSTI (POVLASTENOST RODJENJEM NA IZBORIMA, GLAS VRIJEDNIJI OD GLASA (NE)KONSTITUTIVNIH) SLICNO KAO SRBIJA I HRVATSKA 2. JEDAN COVJEK, JEDAN GLAS 3. JEDAN PREDSJEDNIK 4. VLADA BIH SA SIROKIM OVLASTIMA, NACIONALNA ZASTUPLJENOST PROCENTUALNO NA OSNOVU POPISA IZ 2013 GODINE, ZNACI BOSNJACI 56%, SRBI 27%, HRVATI 13%, OSTALI 4% 5. UKIDANJE ENTITETA 6. FORMIRANJE GEOGRAFSKO-EKONOMSKIH REGIJA SA OVLASTIMA KAO U ZEMLJAMA EU 7. RAVNOPRAVNOST POJEDINCA, NE GRUPE
Kad se ostvari ravnopravnost pojedinca, onda ce pojedincu biti sasvim svejedno gdje zivi, zapravo zivjeti ce gdje mu je volja i bolje, a ne gdje mora zivjeti. A kad svaki pojedinac bude zasticen, onda ce biti zasticene i ravnopravne i grupe (vecinski narod, manjine itd) Samo tako se moze postici ravnopravnost! Ovo sto se danas kaze da je "ravnopravnost" pa manjina koje ima 13%, ima trecinu administracije u BiH, a poreza ne plati ukupno ni 10%, to nije ravnopravnost, nego povlastenost.
Isto tako, svaki glas u drzavi na izborima, na bilo kojem nivou mora identicno vrijediti, sto znaci ne smije se desiti da glas jednog pripadnika jedne nacije, naroda ili manjine, vrijedi pet ili vise puta nego glas pripadnika vecine, nacije, naroda ili manjine. Izborni glas mora da vrijedi isto i identicno bez obzira ko ga glasa i gdje glasa.
Prikaži sve komentare (265)