Komentari (265)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo Tonino ravno u sridu ka uvijek... nego daj preuzmi kormilo sdp-a ako boga znas jer onaj Bernardic blento ne zna tko mu glavu nosi xD
A šta ovog boli qurac kako kod nas stvari funkcionišu?
ne da nema konsenzusa ,nego u seheru nema vode.....i o cemu bi ti onda raspravljao...
@viljamovkax2 Nema, nema, zato ljudi zaljevaju bašte i cvijeće. Crkni đikane, Sarajevo ti je rana i frustracija, ali mene za to zabole, mogu ti se samo smijati što si gladan u šumi HAHAHAHAHAHAHAHAA. 😄😄😄
cudne budale...
1.Samo u Bosni frajer iz Hamburga glasa na lokalnim izborima u Kotor Varosi.2.Uvedite televiziju NA engleskom , mislite li stvarno da STE zanimljivi nekom s vasa tri ciganska jezika.
nemoj srat, nismo znali
Isti Dzidzimilovic
ovaj je pametan. treba mu uvaliti ona pitanja za ulazak u eu. prije bi sam odgovorio nego oni prevodioci.
Picula, ostavi se mlaćenja prazne slame. Kada nekadašnji lideri Evropske zajednice Žak Delor i Žak Santer, uz veliku novčanu i političku potporu reformama Ante Markovića, nisu uspjeli spasiti ex Yu, nema toga tko na duže staze može spasiti BiH...
jugu niko nije mogao spasiti od budala poput tebe
Založite se za ukidanje entiteta i kantona, pa će svi ti problemi postati prošlost. Može odmah kanal na hrvatskom, nikakav problem.
@albicilla Evo, neka bude. Sad pazi: dobiješ 50% Hrvata i Srba u Parlamentu RBiH. Dođe inicijativa za podjelu BiH između Hrvatske i Srbije. Dodik i Čović (ili slični) kupe par Bošnjaka poslanika, a neki budu i sami za i to bude zakonito. Može i referendum na nivou BiH, opet će proći. To želiš?
Kao u Hrvatskoj nema korupcije i nesposobnosti i nacionalizma itd... A jos sve jedan narod...
U BOSNI TREBA DA BUDE ONAKO KAKO VECINA, APSOLUTNA VECINA ZELI, KAO U OSTALOM I U SVAKOJ DRUGOJ ZEMLJI U KOJOJ VLADA DEMOKRATIJA, VLADAVINA VECINE NAD MANJINOM, A NE OBRATNO POD BILO KOJIM IZGOVOROM ! DEMOKRATIJA JE VLADAVINA (VOLJA AKO HOCETE) VECINE (+50%) NAD MANJINOM (-50%), A NE OBRATNO ! APARTHEID JE VLADAVINA (VOLJA AKO HOCETE) MANJINE (-50%) NAD VECINOM (+50%), POD OVIM ILI ONIM IZGOVOROM !
U DEMOKRATIJI, SVAKI POJEDINACNI GLAS NA IZBORIMA VRIJEDI I BIRA ISTO ! U APARTHEIDU, POJEDINACNI GLAS POVLASTENIH VRIJEDI DVA ILI VISE PUTA NEGO GLAS POTLACENIH POD OVIM ILI ONIM IZGOVOROM !
U DEMOKRATIJI, PROCENT U ADMINISTRACIJI SE ODREDJUJE NA OSNOVU PROCENTA SA ZADNJEG POPISA STANOVNISTVA ! U APARTHEIDU, MANJINSKI PROCENT U ADMINISTRACIJI JE PUNO VECI NEGO MANJINSKI PROCENT U UKUPNOJ POPULACIJI TE ZEMLJE I UKUPNI MANJINSKI POREZNI DOPRINOS TOJ ZEMLJI ! U DEMOKRATIJI, POSTUJE SE ISKLJUCIVO VOLJA VECINE ! U APARTHEIDU, NAMECE SE VOLJA MANJINE POD OVIM ILI ONIM IZGOVOROM, TIPA NERAVNOPRAVNI, UGROZENI, GOLORUKI, ISKORISTENI ITD.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
1. UKIDANJE KONSTITUTIVNOSTI (POVLASTENOST RODJENJEM NA IZBORIMA, GLAS VRIJEDNIJI OD GLASA (NE)KONSTITUTIVNIH) SLICNO KAO SRBIJA I HRVATSKA 2. JEDAN COVJEK, JEDAN GLAS 3. JEDAN PREDSJEDNIK 4. VLADA BIH SA SIROKIM OVLASTIMA, NACIONALNA ZASTUPLJENOST PROCENTUALNO NA OSNOVU POPISA IZ 2013 GODINE, ZNACI BOSNJACI 56%, SRBI 27%, HRVATI 13%, OSTALI 4% 5. UKIDANJE ENTITETA 6. FORMIRANJE GEOGRAFSKO-EKONOMSKIH REGIJA SA OVLASTIMA KAO U ZEMLJAMA EU 7. RAVNOPRAVNOST POJEDINCA, NE GRUPE
Kad se ostvari ravnopravnost pojedinca, onda ce pojedincu biti sasvim svejedno gdje zivi, zapravo zivjeti ce gdje mu je volja i bolje, a ne gdje mora zivjeti. A kad svaki pojedinac bude zasticen, onda ce biti zasticene i ravnopravne i grupe (vecinski narod, manjine itd) Samo tako se moze postici ravnopravnost! Ovo sto se danas kaze da je "ravnopravnost" pa manjina koje ima 13%, ima trecinu administracije u BiH, a poreza ne plati ukupno ni 10%, to nije ravnopravnost, nego povlastenost.
Isto tako, svaki glas u drzavi na izborima, na bilo kojem nivou mora identicno vrijediti, sto znaci ne smije se desiti da glas jednog pripadnika jedne nacije, naroda ili manjine, vrijedi pet ili vise puta nego glas pripadnika vecine, nacije, naroda ili manjine. Izborni glas mora da vrijedi isto i identicno bez obzira ko ga glasa i gdje glasa.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Sa ovim apartheid sistemom napravljenim u Daytonu na osnovu zahtjeva zlocinaca iz Beograda i Zagreba, prakticno stvar ne moze nikako funkcionirati i potrebno se vratiti na sistem jedan covjek, jedan glas, broj administracije u procentima da oslikava broj populacije u procentima i procent udjela u ukupnom porezu koji se plati u Bosni. Pa da se onda vidi hoce li Bevanda godisnje 40 puta putovati u Split na racun BiH gradjana i hoce li Ivanic i Covic kupovati Audije od 200k KM?
Rjesenje u Bosni je veoma jednostavno. Ukinuti konstitutivnost (kao u Srbiji, Hrvatskoj u 90tim), uvesti jedan covjek, jedan glas (kao u EU parlamentu, Hrvatskoj i Srbiji), dati sva prava pojedincu, sto znaci da covjek bude u centru fokusa, njegova sva moguca prava, a ne izmisljenih "naroda", ovaj manjina. Grupno (narodima) se ne mogu stititi prava, a da ne ugrozis prava drugih manjina ili naroda, pogotovo apsolutno vecinskog.
@indoktrinator Glupi zaostali i nazadni vlaski magarce, sasvim je irelevantno zasto se ja kao pojedinac zalazem, bitno je da je u apartheid Bosni iz Daytona nemoguce postici jednakost grupa (vecinskog naroda ili/i manjina), jer kad jednoj grupi das, drugoj uzmes. Zato se stvar treba usitniti, jedan covjek, jedan glas, ukinuti takozvanu konstitutivnost (povlastenost rodjenjem na izborima), a bazirati se na pojedincu i tu praviti stvar ravnopravnom, da je svaki covjek ravnopravan!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
--- u nekim aktivnsotima nema kosenzusa Ima moj Pikolo ! NAJNOVIJE: POslanik Srbije i udarni propagndni ovan Milokrada Dodika u BiH Miroslav Lazanski organizovao premlačivanje ALbanaca u skupštini BiH !! Podsjećam da je isti Miroslav Lazanski organizovao i zlostavljanje i progon Bošnjaka te davao obavještajne podatke JNA za napad na nju ! http://www.parlament.gov.rs/MIROSLAV_LAZANSKI.890.3050.html
ISpravka: premalčivanje u Skupštini MAkedonije, lapsus lingue !
@br1 Ne zaboravite Kosovo i Crnu Goru i to vam je sve u svrhu sirenja Ruskoga utjecaja na balkanu... samo pusing na sve strane ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Hrvatska je zemlja u qurcu, Agrokor, Ustase .... prezaduzeni, niko ih ne zarezuje ni 2% , Kolinda ko mecka oko Trumpa igra i ispred dvorista bijele kuce i oni se nasli pametovati drugima
znas li da su bosnajci kolindu proglasili kraljicom balkana?.....:)
Problem nije u tome sto se bande nece da dogovore, problem je sto se bande teoretski ni prakticno i ne mogu dogovoriti jer je sistem baziran na takozvanoj "konstitutivnosti" nemogucu napraviti da svi budu ravnopravni, jer ravnopravnost baziranu na tkz. "konstitutivnim (povlastenost rodjenjem) narodima", a ne pojedincu, je nemoguce napraviti. Jer kad das neko pravo jednom takozvanog "narodu" ili bolje receno manjini, oduzmes to pravo apsolutno vecinskom narodom.
Evo recimo primjer predsjednistva BIH: Das po jednog clana sa vetom manjinama, Medjutim ukines u Daytonu jednog clana onima iz grupe "'ostali", odmah te zaskoce Sejdic i Finci i dobijes presudu koju moras implementirati kako znas, a to je iskljucivo vracanje cetvrtog clana predsjednistva BiH onima iz reda "ostalih". Da li je u redu da manjine kojih ima i pet puta manje nego apsolutne vecine, imaju isti broj administracije? Naravno da nije, jer vecina placa porez, sto znaci muze se vecina.
Sto znaci, sa ovim apartheid sistemom napravljenim u Daytonu na osnovu zahtjeva zlocinaca iz Beograda i Zagreba, prakticno stvar ne moze nikako funkcionirati i potrebno se vratiti na sistem jedan covjek, jedan glas, broj administracije u procentima da oslikava broj populacije u procentima i procent udjela u ukupnog porezu koji se plati u Bosni. Pa da se onda vidi hoce li Bevanda godisnje 40 puta putovati u Split na racun BiH gradjana i hoce li Ivanic i Covic kupovati Audije od 200k KM?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
oni su nama već ukrali zemlju, sad je ostalo samo da nam rastegnu pamet da se polako raselimo, u najstrožijem miru ..
@indoktrinator .. de mi reci, jel tebi drago zbog toga?
@indoktrinator .. "civilizuje se, opismeni se, osposobi se za neki posao" .. čekaj ba!!! .. jel mi govorimo o istoj zemlji, koja je imala univerzitete, fabrike, proizvodnje od petrohemijskih kombinata do automobila, od jednog Meše, Sijarića, Sušića, Andrića, Mujezinovića, itd, itd ili govorimo o Angoli?!? .. jesi li ti skrenuo sa pameti ili ja .. ili ti to namjerno tako slažeš stvari?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)