Problem nije u tome sto se bande nece da dogovore, problem je sto se bande teoretski ni prakticno i ne mogu dogovoriti jer je sistem baziran na takozvanoj "konstitutivnosti" nemogucu napraviti da svi budu ravnopravni, jer ravnopravnost baziranu na tkz. "konstitutivnim (povlastenost rodjenjem) narodima", a ne pojedincu, je nemoguce napraviti. Jer kad das neko pravo jednom takozvanog "narodu" ili bolje receno manjini, oduzmes to pravo apsolutno vecinskom narodom.
Evo recimo primjer predsjednistva BIH: Das po jednog clana sa vetom manjinama, Medjutim ukines u Daytonu jednog clana onima iz grupe "'ostali", odmah te zaskoce Sejdic i Finci i dobijes presudu koju moras implementirati kako znas, a to je iskljucivo vracanje cetvrtog clana predsjednistva BiH onima iz reda "ostalih". Da li je u redu da manjine kojih ima i pet puta manje nego apsolutne vecine, imaju isti broj administracije? Naravno da nije, jer vecina placa porez, sto znaci muze se vecina.
Sto znaci, sa ovim apartheid sistemom napravljenim u Daytonu na osnovu zahtjeva zlocinaca iz Beograda i Zagreba, prakticno stvar ne moze nikako funkcionirati i potrebno se vratiti na sistem jedan covjek, jedan glas, broj administracije u procentima da oslikava broj populacije u procentima i procent udjela u ukupnog porezu koji se plati u Bosni. Pa da se onda vidi hoce li Bevanda godisnje 40 puta putovati u Split na racun BiH gradjana i hoce li Ivanic i Covic kupovati Audije od 200k KM?
Prikaži sve komentare (265)