Sa ovim apartheid sistemom napravljenim u Daytonu na osnovu zahtjeva zlocinaca iz Beograda i Zagreba, prakticno stvar ne moze nikako funkcionirati i potrebno se vratiti na sistem jedan covjek, jedan glas, broj administracije u procentima da oslikava broj populacije u procentima i procent udjela u ukupnom porezu koji se plati u Bosni. Pa da se onda vidi hoce li Bevanda godisnje 40 puta putovati u Split na racun BiH gradjana i hoce li Ivanic i Covic kupovati Audije od 200k KM?
Rjesenje u Bosni je veoma jednostavno. Ukinuti konstitutivnost (kao u Srbiji, Hrvatskoj u 90tim), uvesti jedan covjek, jedan glas (kao u EU parlamentu, Hrvatskoj i Srbiji), dati sva prava pojedincu, sto znaci da covjek bude u centru fokusa, njegova sva moguca prava, a ne izmisljenih "naroda", ovaj manjina. Grupno (narodima) se ne mogu stititi prava, a da ne ugrozis prava drugih manjina ili naroda, pogotovo apsolutno vecinskog.
@indoktrinator Glupi zaostali i nazadni vlaski magarce, sasvim je irelevantno zasto se ja kao pojedinac zalazem, bitno je da je u apartheid Bosni iz Daytona nemoguce postici jednakost grupa (vecinskog naroda ili/i manjina), jer kad jednoj grupi das, drugoj uzmes. Zato se stvar treba usitniti, jedan covjek, jedan glas, ukinuti takozvanu konstitutivnost (povlastenost rodjenjem na izborima), a bazirati se na pojedincu i tu praviti stvar ravnopravnom, da je svaki covjek ravnopravan!
Prikaži sve komentare (265)