Po meni jedini ispravni zakon bi bio, da svako ko padne na jednom te istom ispitu tri puta, da automatski gubi pravo studiranja tog fakulteta na podrucju cijele BIH. To vec dugo primjenjuju razvijene zemlje, i time stite svoja Drustva i privredu od glupana. Dok kod nas se i glupani masovno finansiraju. Sta je uopste "student na budzetu"?! To nema ni u jednoj drzavi! Ili si student priznatog fakulteta ili nisi. Zatim, kakvi vise vanredni studiji?! Sam naziv je Anomalija, a tek ti studenti!
@Detritus Upravo to sto ti navodis ukazuje na potrebu za korjenite promjene cijelog sistema ispita. U iole ozbiljnim evropskim fakultetima, na pismenim radovima student ne smije upisati ime i prezime, vec svoj visecifreni broj, a ocjenjivanje radova vrse min.tri osobe. Usmenih ispita nema, to je nebuloza regije. Time je minimalizirana mogucnost subjektivnosti. Kroz uvodjenje mog prethodnog i ovog prijedloga, imali bismo opet samo Kvalitet, koji danas nedostaje
Ko padne tri puta isti predmet a ZNA za prolaz, neka trazi komisiju i mirna Bosna. Nema se tu sta...ako te profa uzme na zub, a znas da si dobar u tom predmetu i da treba da polozis, fino si trazis izlaz pred komisiju.
Prikaži sve komentare (145)